28. heinäkuuta 2013

Das Kochhaus

Hei pikkuinen,

Nyt on kehuttava saksalaisia. Kaikessa järjestelmällisyydessään, systeemattisuudessaan ja tarkkudessaan saksalaiset ovat neroja. Todella neroja. Ja Kochhaus-konsepti on siitä loistava osoitus.

Das Kochhaus on kauppa. Kävelet sisään tyylikkääseen liikkeeseen, jossa on pieniä näytteillepanotiskejä joka puolella. Jokaisella tiskillä on omat tuotteensa teemoittain, nimittäin reseptin mukaan. Konseptin idea on, että asiakkaalle tarjotaan valmiina pakettina kaikki ainesosat ruoan valmistukseen. Yleensä omastatakaa tarvitsee olla vettä, suolaa ja oliiviöljyä. Reseptejä on tarjolla kymmenestä viiteentoista, ja jokaisessa pöydässä on ilmoitettu annoksen hinta yhtä ruokailijaa kohden. Pöydästä voi ostaa joko koko paketin ruokatarpeita, tai jättää pois sen osan, jotka ruokakaapista jo löytyvät.

Perjantai-illan valintamme oli siis Salvia-katkarapupasta. Tuoretta minttua, tuoretta salviaa, katkarapuja, grana-juustoa, pastaa, kesäkurpitsaa, sitruunaa. Resepti on älyttömän helppo: Keitä pasta. Silppua ravut, juusto, minttu ja kesäkurpitsa ja mössää ne sauvasekoittimella. Keitä salviaa oliiviöljyssä hetki ja kuivata talouspareilla. Lisää suolaa, pippuria ja sitruunamehua mössöön, lisää salvia ja mössää uudestaan. Laita kaikki pannulle, kuumenna, ja laita lautaselle. Helppoa kuin heinänteko!

Tässä kohtaa kokkausta tulee pienenpieni mutta. Ensimmäisenä meiltä puuttui raastin, joten juusto ja sitruunankuori nirhattiin veitsellä. Seuraavaksi puuttui sauvasekoitin, joten kaikki kuutioitiin mahdollisimman pieneksi, ja kuutiokaaosta törkittiin haarukalla, vaikkei se siitä mihinkään mössööntynyt. Lopulta eteen tuli haastavin osa: Salvian keitto oliiviöljyssä. Yrttien laittaminen kasariin ja niiden kuumentaminen kuulostaa kyllä helpolta, mutta jostain kumman syystä kaksi toheloa kokkia onnistui kuumentamaan öljyn kiehuvaksi, ja yrttejä keitellessä tapahtui jokin käsittämätön Humps kun muovinen sekoitin yhtäkkiä suli kasarin pohjaan kiinni. Kamala käry, palovaroittimen meteli, sulanut kapusta. Kaikin puolin onnistunut ateria siis, pastaa sulaneella juustolla ja epämääräisillä kuutioilla. Herkullista.

Mehukkaan aterian jälkeen partysurffaajat lähtivät taas liikenteeseen. Isolla laumalla tuli koettua Hampurin hipsterein paikka Golden Pudel, josta ilta jatkui irkkupubi-teemaiseen yökerhoon. Vaikka muuten kovasti kieltäydyin jalkaani tanssilattialle laittamasta, kun ilmoille kajahti Sunrise Avenuen Hollywood Hills, no se oli se hetki kun oli pakko päästä kertomaan että Nyt soi suomalainen musiikki, ja nyt kuulkaas tanssitaan.




Kalatorin auetessa oli pienen juhlijat jalat jo niin rakoilla, että nukahtaessa Reeperbahnilta kantautuva meteli tuntui lähinnä rauhoittavalta. Etenkin kun aamun oli aloittanut ennen kuutta itsepalvelupesulassa, jossa aamukahvin kanssa nautittu aamuaurinko oli ehdottomasti parhaimmillaan.

Pusuja siis taas pieni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti